Een vliegende start voor de derde lichting Building Talents van de Construction University

Op vrijdag 22 maart jl. kwam de derde lichting Building Talents bijeen voor hun kick-off meeting bij You Meet in Utrecht. Ook zo benieuwd naar de mensen met wie we de komende drie jaar samen gaan optrekken tijdens het multi-company traineeship? En waar gaan ze hun eerste opdracht-avontuur aan?

Eric Braat start met het welkom heten en een overview van wat de komende tijd op het programma staat: intensieve trainingsdagen, persoonlijke coaching, uitdagende opdrachten bij partners als Boele & Van Eesteren, Aan de Stegge Roosendaal, Visser & Smit Bouw Schiphol, Ballast Nedam, Kroon & De Koning, Bebouw Midreth, Heijmans, K. Dekker, Bouwbedrijven Jongen en Medicomzes en lot’s of fun met deze hechte ambitieuze community. Dat belooft wat!

Uit de comfortzone voor de groep
Onder leiding van Lajos Walbeek leren de talenten elkaar nog beter kennen. Ze presenteren elkaar voor de groep. Het wordt meteen duidelijk wie als eerste van wal steekt en wat ieders zijn normen en waarden zijn. We komen er in no time achter dat iedereen uit de comfortzone en in z’n eigen stijl te werk gaat.

Innovaties in rap tempo
De extra dosis inspiratie komt van aanjager van innovatie Marjet Rutten. Marjet neemt de groep mee langs de thema’s die maken dat de bouwkolom zo onwijs hard verandert. Het zet de Building Talents aan het denken over hun rol als nieuwkomer in de bouw. Met een aantal pittige stellingen krijgen we beeld en geluid bij de visie van de jonge talenten: hoe snel denken zij dat het gaat? Waar sta je zelf ten opzichte van de innovaties? Allemaal leerzame inzichten die de Building Talents de komende tijd goed op weg gaan helpen.

We doen het samen of we doen het niet
Dan is het aan het einde van de intensieve kick-off toch echt tijd voor bier, fris en een vlammetje. Even napraten en mooie plannen maken voor de toekomst. De eerste verbindingen zijn gelegd: “Moet je nu naar Rotterdam? Het OV liet ons vanmorgen al zo in de steek. Ik breng je wel even…kom er toch langs.” We doen het samen of we doen het niet is nu al ingebakken.