2020, nu al één voor in de boeken. Het klinkt misschien cliché, maar maanden voelen als dagen! Er is een hoop gebeurd en in deze bijzonder turbulente periode ben ik maar wat blij met Building Heroes als werkgever. Waarom? Daarvoor moet ik kort terug naar het begin.

Toen ik eind vorig jaar intern solliciteerde voor de rol van Growth Hacker, waren ze blij dat ik mezelf naar voren schoof. Echter bleek ik (nog) niet de ideale kandidaat te zijn en de positie werd vervuld door een ander. Geen reden voor paniek, want mijn motivatie en doorzettingsvermogen was duidelijk merkbaar en opende een andere deur. Ik mag mezelf nu met gepaste trots recruiter voor Building Heroes noemen. De reden waarom ik deze blog schrijf.

Het recruitmentvak – en daarmee Building Heroes – transformeert. Niet alleen focussen wij op persoonlijke ontwikkeling van onze helden, ook voor onszelf zijn wij continu op zoek naar mogelijkheden om het vak efficiënter in te richten. Om te zien welke paden wij bewandelen, neem ik jullie graag mee in onze transitie van traditionele- naar roborecruitment. Dat zal ik even uitleggen.

De traditionele recruitment, waar berichten versturen en bellen centraal staat, maakt nu plaats voor hybride recruitment. Dat betekent half traditioneel, half geautomatiseerd met een duidelijke visie op de toekomst om te zien waar het vak zich heen beweegt. Uiteindelijk willen we richting roborecruitment, ofwel volledig geautomatiseerd matchen a.d.h.v. tools.

Om tot dit eindpunt van volledige automatisering te geraken, zijn er nog flink wat stappen te zetten. Een belangrijk onderdeel is het zoeken naar succesvolle samenwerkingsverbanden met verschillende partijen. Als gepassioneerd recruiter bij Building Heroes houd ik jullie de komende tijd graag met geschreven of gesproken berichten op de hoogte van dit proces. Hoe gaat de overgang tot nu toe? Welke wegen zijn we ingeslagen? Welke tools zijn we enthousiast over? En wat missen we nog?

Samen gaan we de uitdaging aan om Building Heroes binnen het snel veranderende recruitmentvak klaar te stomen voor de toekomst. Zo bouwen we iedere dag aan een professionele en duurzame toekomst. Volgen jullie mee?

Geschreven door Brian Pronk. Revolutionary Recruiter bij Building Heroes.