Een nieuwe week betekent weer een nieuwe blog! En sinds mijn vorige update hebben we de afgelopen dagen maar liefst drie hot vacatures van het Big Five Project succesvol ingevuld. Met wederom dank aan mijn roborugzak en alle handige tools die ik als recruiter tot mijn beschikking heb. Ik vertel jullie graag kort wat er is gebeurd.

Een van deze drie kandidaten had ik in november vorig jaar al gesproken, maar hij ging toen bij een andere organisatie aan de slag. Nu belde hij me toevallig op en zei dat hij weer op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Een dag later kwam er een passende rol beschikbaar en ik heb hem direct gekoppeld. Lekker! Van een andere kandidaat kreeg ik het cv via Indeed binnen. Met een beetje hulp van mijn netwerk achterhaalde ik zijn telefoonnummer en plande meteen een online afspraak in. Hij heeft na enkele goede gesprekken uiteindelijk gekozen voor de rol die ik voor hem in petto had. Fantastisch als alles zo samenkomt.

Bij dit laatste voorbeeld wordt toch weer duidelijk hoe ik anno 2020 als recruiter te werk ga. De verschillende tools en mogelijkheden zijn echt kenmerkend voor deze tijd. Zo stel ik vanuit verschillende jobboards e-mailnotificaties in om geschikte kandidaten te werven. Van Indeed tot Werk.nl en een wat minder bekend platform RecruitRobin. Over die laatste ben ik erg enthousiast. Waarom?

Met behulp van AI (Artificial Intelligence) koppelt RecruitRobin kandidaten aan de hand van de ingevoerde vacaturetekst. Ik krijg iedere 12 tot 24 uur nieuwe professionals aangeleverd die ik vervolgens beoordeel. Op basis van die beoordelingen weet de tool welke kandidaten niet geschikt zijn. Zelflerend dus! Daardoor kan ik in minder tijd meer kandidaten beoordelen en heb ik zelfs ruimte om mijn collega’s te helpen met deze tool. Daarover gesproken: er staat nog een aantal beoordelingen op me te wachten. Ik houd het voor nu dus weer voor gezien. Tot de volgende!