In mijn vorige blog vertelde ik over het belang van het schrijven en publiceren van vacatures op onze eigen website. Het zorgt namelijk voor extra verkeer en organische instroom van professionals. Om dit een boost te geven springt het marketingteam de komende tijd bij en worden de vacatures met terugwerkende kracht online gezet. Maar naast het gebrek aan goede kandidaten vond ik nog twee andere factoren die een rol spelen bij het uitblijven van vacatures op ons platform. En daar ga ik vandaag verder op inzoomen.

Momenteel lopen de consultants tijdens het vacatureproces namelijk ook tegen de volgende belangrijke punten aan:

  1. Weinig inspiratie of creativiteit
  2. Gewoonweg geen tijd

Maar ook daar hebben we wat op gevonden. We zijn onlangs gestart met een pilot waarbij we vier kernfuncties hebben opgesteld waar Building Heroes vaak in bemiddelt. Voor de rollen werkvoorbereiding, uitvoering, calculatie en projectleiding hebben we standaard werkzaamheden geformuleerd zodat de consultant zich hier niet mee bezig hoeft te houden. En ook over de aanvullende vragen die tijdens de inventarisatie aan de klantpartner gesteld kunnen worden hebben we nagedacht. Denk hierbij aan het soort project, de teamsamenstelling of belangrijke voorwaarden voor de professional.

Alles is gebundeld in een Google Form dat tijdens het gesprek als leidraad gebruikt kan worden. De gegeven antwoorden worden vervolgens verwerkt in unieke en onderscheidende vacatureteksten. De consultant bespaart tijd en kan zo echt vakmanschap tonen. En daarnaast realiseren we samen gave vacatures. Twee vliegen in één klap dus!

Afhankelijk van hoe de pilot loopt, wordt dit proces verder ontwikkeld. Ik zie het al helemaal voor me: onze eigen ATS-robot die deze vragen vooraf stelt en direct verwerkt in het systeem. Dromen voor de toekomst? Misschien niet… Er staan in ieder geval mooie dingen te gebeuren in recruitmentland en ik kan niet wachten om jullie erover te vertellen. Tot snel!