Building Heroes is goed op koers om het recruitmentproces te digitaliseren en vooral gemakkelijker te maken zodat wij tijd hebben voor het allerbelangrijkste: het menselijke contact. Maar hoe werkt zo’n proces nou eigenlijk? Om je dat uit te leggen, neem ik in de komende twee blogs ons eigen vacatureproces onder de loep. Lees je mee?

Het begint allemaal bij de aanvraag, ook wel inventarisatie van een vacature. Mijn consultant-collegae staan dagelijks in contact met onze klantpartners en verkrijgen zo openstaande vacatures. Na het invoeren, wordt er een vacaturetekst geschreven en gaat de vacature online. De snelste weg naar organische instroom van professionals. Toch viel het me tijdens mijn speurtocht op dat het schrijven en publiceren van de vacatures vaak uitblijft. Na het aanmaken en (proberen te) matchen stopt het proces namelijk. Dat is natuurlijk niet de bedoeling maar ik denk wel dat daar enkele redenen voor zijn:

 

  1. Gebrek aan goede professionals
  2. Weinig inspiratie of creativiteit
  3. Gewoonweg geen tijd

En als we goed kijken zijn al deze factoren nauw met elkaar verbonden. Want als de juiste professional niet solliciteert, wordt er geen tijd in de vacature gestoken en daalt daarmee ook de creativiteit. Maar als ik als revolutionaire recruiter kan aantonen dat het publiceren van de vacatures op onze website knelpunt nummer 1 oplost en de database voorziet van nieuwe professionals, dan krijg ik ze wellicht zo ver om wel te beginnen met typen.

Want om maar meteen met de deur in huis te vallen: van alle plaatsingen van dit jaar zijn namelijk 39 professionals via een online kanaal met ons in contact gekomen. 39! Het werkt dus echt. Samen met het marketingteam heb ik daarom een plan bedacht om de openstaande vacatures in het systeem met terugwerkende kracht op onze website te plaatsen. Waarbij er een verdeling gemaakt wordt op basis van functie, senioriteit, specialiteit en regio. En jawel, na 2,5 maand en aardig wat gepubliceerde vacatures zijn de eerste plaatsingen een feit.

Het is wellicht wat kort door de bocht maar deze extra vacatures werken. Er is hierdoor meer organische instroom van professionals waarvan 10% doorgaat naar een intakegesprek. En dus wel degelijk van belang voor de workflow van Building Heroes! Maar wat nou als je echt geen tijd hebt of de inspiratie ver te zoeken is? Ook daar hebben we wat op bedacht. Maar dat bewaar ik voor mijn volgende blog. Tot snel!

Geschreven door Brian Pronk. Revolutionary Recruiter bij Building Heroes.