Even met m’n ogen knipperen en we zitten alweer in eind mei! Ondanks dat ik met een baby van 20 weken oud fulltime thuiswerk, vliegt de tijd voorbij. We hebben leuke nieuwe projecten gelanceerd en ik heb bergen werk kunnen verzetten. Voordat de coronacrisis realiteit werd, stond ons recruitment marketing project in de startblokken. Alle content was er maar door corona was deze ineens niet meer relevant. We zijn aan de slag gegaan met een alternatief en ik mocht aan de knoppen draaien.

Met recruitment marketing streven wij een hogere betrokkenheid van de kandidaten in ons ATS (Applicant Tracking System) na, zodat Building Heroes top of mind is als zij op zoek gaan naar een nieuwe baan. Dit doen we door kandidaten gefaseerd te mailen, momenteel gefocust op een kleine groep actieve professionals. Vorige week stuurden we een kleine 900 man een e-mail met de vraag of zij geschikte professionals in hun omgeving kenden voor openstaande posities. Wanneer zij de juiste kandidaat aandragen kunnen zij een tegoedbon van € 250,- ontvangen voor Builders College, onze online opleidingsplek. Win-win!

Ik deel dit met jullie, omdat deze aanpak nu al zijn vruchten heeft afgeworpen. De eerste plaatsing is namelijk een feit. De betreffende kandidaat heeft eerder voor Building Heroes gewerkt en zocht al snel na het uitsturen van onze e-mail contact met mij op. We hebben elkaar uitgebreid gesproken en hij gaf aan meerdere lijntjes uit te hebben staan. Door een eerdere fijne samenwerking met ons koos hij voor de opdracht die Building Heroes voor hem beschikbaar had. Fantastisch dat we meteen een succesverhaal hebben toch? Ik duik weer snel in m’n project om de volgende mailing klaar te zetten. Op naar nog meer successen!