Daar ben ik weer! Nu met een update over afgelopen week en mijn werkzaamheden als hybride recruiter. Te beginnen bij een opfriscursus marketing. Ik kom zelf namelijk uit het meer pragmatische salesvak, dus ik ben de afgelopen tijd veel in gesprek geweest met het marketingteam – wat soms best even schakelen is. Van knallen en doorpakken tot meer nadenken over Building Heroes als merk en waar we naartoe gaan. Ik vind het interessant om het gat tussen commercie en marketing te verkleinen en de vertaalslag tussen beide te maken.

Ook het Big Five project, waarbij we elke week vijf hot vacatures extra aandacht geven, begint steeds meer vorm te krijgen. We doen er bij Building Heroes alles aan om de schaarse kansen – na gepauzeerde of ingetrokken opdrachten door de coronacrisis – succesvol in te vullen met behulp van online advertising, tekstueel design en social media en tooling. En ook hier zoeken we weer de verbinding op met commercie. Het onderdeel tooling neem ik voor mijn rekening.

De juiste kandidaten voor de Big Five vind ik door mijn ‘roborugzak’ open te ritsen, ofwel: ik haal alle beschikbare tools uit de kast. Denk aan ons CRM systeem met functielabels voor de kandidaat, uitgebreide Textkernel en jobboards. En niet te vergeten mijn vrienden van RecruitRobin, zodat ik me hiernaast op andere taken – zoals het verbinden met collega’s en kandidaten – kan focussen. Goed nieuws: kort na de aftrap van het project is er met succes een vacature vervuld. Dat doet mij deugd en geeft me energie om door te pakken.

*tring, tring* De plicht roept! Ik zie dat de aanvragen ondertussen weer binnenstromen, dus ik ga snel aan de bak. Volgende week ben ik van plan een van de bovengenoemde tools verder uit te lichten, inclusief mijn ervaringen tot nog toe. Voorkeur om meer te horen over een bepaalde tool? Laat het ons weten via een mailtje of persoonlijk bericht op LinkedIn.

Geschreven door Brian Pronk. Revolutionary Recruiter bij Building Heroes.