De Provada in Amsterdam: We can be heroes!

Blog

De Provada is een jaarlijks terugkerend evenement dat professionals uit de vastgoedwereld samenbrengt in Amsterdam, de bruisende hoofdstad van Nederland. Het biedt een platform voor innovatie, netwerken en het delen van kennis binnen de branche.

Het thema van de vastgoedbeurs dit jaar is ‘We can be heroes’.  En stelt vragen aan de markt als; “Hoe kan de sector meer impact maken? Wie pakt de handschoen op? Er is nog een wereld te winnen. Onze wereld”. Een thema waar ons hart sneller van gaat kloppen.

Hoeveel bezoekers komen er überhaupt naar de Provada?

Met 25.000 bezoekers is de Provada het evenement voor vastgoedontwikkelaars, beleggers, bouwbedrijven, overheidsinstanties en andere belanghebbenden. Voor Building Heroes een uitgelezen kans om vragen te stellen aan de mensen die werken in de vastgoedbranche.

Ook hier is het is hollen of stilstaan in de arbeidsmarkt en het lijkt soms wel of we in de sector vooral ‘achter de feiten aan hollen’. Het ene moment explodeert de markt en zijn de mensen niet aan te slepen. Het gaat nier meer alleen om de war on talent, maar om de war om capaciteit.

Het volgende moment zien we de markt haperen en vertragen en lijkt de boel weer op slot te gaan met bijbehorende reflexen als het gaat om het personeelsbeleid. Wat doen we als we de medewerkers eenmaal binnen hebben? Wat trekken we in tijden van schaarste en groei uit de kast om ze te binden en eerlijk gezegd wat investeren we nog in mensen als het buiten lastig wordt? En hoe ziet de toekomst er eigenlijk uit me de dubbele vergrijzing die we op ons af zien komen?

Man bijt held

De belangrijkste vraag wordt misschien niet eens gesteld: is dit ook allemaal in het belang van de mensen zelf? Hoeveel aandacht is er in de boardroom voor het werkgeluk van medewerkers? Met een aantal experts uit wetenschap en praktijk én met jong talent verkennen we bovenstaande vragen, trends en ontwikkelingen. Wat is het brede perspectief? Om de antwoorden te vinden op deze vragen gaan onze helden op onderzoek uit op de beurs. Met een camera en microfoon in de hand om met jullie hulp het geheim van het ultieme en het alledaagse werkgeluk te ontdekken. En hiermee de sector te inspireren!  Dit jaar belooft dus een interessante editie te worden.

De Meeuw, is een vooraanstaande leverancier van modulaire bouwoplossingen heeft Building Heroes uitgenodigd om ons verhaal te delen. Met een aantal experts uit de praktijk verkennen wij samen in de stand bij De Meeuw bovenstaande vragen aan de hand van een aantal prikkelende stellingen. Doe je mee?

Datum en tijd: donderdag 15 juni om 10.30 – 11.15 uur
Waar: Provada RAI Amsterdam, stand 12.05

Bekijk het hele programma van PROVADA 2023 hier. Dit biedt een gevarieerd aanbod van lezingen, paneldiscussies en netwerkmogelijkheden, waarbij experts uit de branche hun inzichten delen en de nieuwste trends en ontwikkelingen bespreken.