Talent ontdekken en ontwikkelen met brain based assessment games

Blog

Tijdens een selectieprocedure de focus leggen op ervaringen uit het verleden? Dat is toch echt passé. Voor ons al vanzelfsprekend, maar dat geldt zeker nog niet voor iedereen. De krappe arbeidsmarkt creëert ook in de bouwsector veel uitdagingen. En wij zouden Building Heroes niet zijn als we daar niet creatief en ruimdenkend mee omgaan. Wat resulteerde in de kroon op ons werk: een nominatie voor de Recruitment Tech Awards 2022.

Talentpotentieel op nummer 1 Op zoon

Als proactieve sparringpartner gaan we dag in dag uit het gesprek aan over kansen, wetgeving, talentontwikkeling en nieuwe vormen van samenwerken. Als oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt in onze sector, zijn we genoodzaakt om op een andere manier naar talent te kijken. Zo gezegd, zo gedaan. Met dank onze samenwerkingspartner BrainsFirst zetten we niet langer ervaring, maar het talentpotentieel in onze selectieprocedure op nummer 1. Door te kijken naar motivatie én talent, is het mogelijk om professionals duurzaam op te leiden en in te zetten. Iedereen is een 8 of een 9, maar de vraag is waarin. Hoe we dat doen? Aan de hand van brain-assessment games, die inzicht geven in de fundamentele bouwstenen van talent. Met als doel het ontdekken van onverwachte matches en onvoorziene carrièrepaden én het bieden van een eerlijke kans voor elke professional op de arbeidsmarkt.

“Het talentpotentieel op nummer 1”

Win-win winsituatie

Een methode met voordelen voor alle betrokken partijen, opdrachtgevers, professionals en wij als opleider. Een win-win-win-situatie. De resultaten uit onze aanpak liegen er niet om. Meer zelfopgeleide talenten bleken quality hires, er was 60% minder reductie van uitval tijdens en na de opleiding én professionals krijgen aan de voorkant een eerlijke kans waardoor ze beter op hun plek zitten. Deze positieve veranderingen is waar het om draait en waar we aan blijven bouwen.

Wil je meer weten en samen met ons bouwen aan innovatieve en duurzame vormen van kandidaatselectie en ontwikkeling? Op 3 november geven Maaike Arns van Building Heroes en Marieke Dresmé van BrainsFirst je alle ins & outs over onze aanpak tijdens de Recruitment Tech Case_Day. We zien je graag daar!

Klik hier voor meer informatie over onze case voor de Recruitment Tech Awards 2022.