CONSTRUCTION UNIVERSITY WONINGCORPORATIE

Blog

Bij Building Heroes zijn we volop in ontwikkeling. Ook staat ontwikkeling als onderwerp bij ons hoog op de (human) agenda. Vanuit deze gedachte zijn we drie jaar geleden de Construction University voor bouw en infra professionals begonnen. In twee tot drie jaar ontwikkelen Building Talents (de trainees) zich op persoonlijke en vakinhoudelijke thema’s. Samen met vooraanstaande opdrachtgevers en onze opleidingspartner Brickton geven we starters een kickstart van hun carrière. Zo houden we de sector aantrekkelijk voor starters en stimuleren we nieuw talent. Na de bouw, infra en vastgoedsector lanceren we nu ook het traineeship voor de woningcorporatiesector.

Enorme bouwopgave

De woningcorporatiesector heeft een enorme bouwopgave. Hun uitdaging is om goede, duurzame en betaalbare woning te realiseren voor mensen met de kleinste portemonnee. Om te voldoen aan deze opgave moet de corporatiesector innovatieve manieren van bouwen onderzoeken. Daar zijn gedreven professionals voor nodig die anders kijken naar uitdagingen, veranderingen teweeg willen brengen en vooral een maatschappelijk bijdragen willen leveren. Kortom, professionals die een nieuwe manier van werken op de kaart zetten.

“Cultuurverandering is hard nodig”

Conceptueel bouwen

Deze nieuwe manier van werken gaat onder andere over de verandering van traditioneel naar Conceptueel Bouwen. Conceptueel Bouwen maakt het mogelijk om in een kortere tijd te ontwikkelen en bouwen. Het ontwerp en uitvoering wordt niet langer door twee of meer partijen gedaan, maar door één aanbieder die werkt vanuit zijn bedachte standaardaanpak. Jonge professionals zonder bagage die anders willen en kunnen werken zijn dé oplossing om Conceptueel Bouwen bij corporaties aan te jagen. Zo ontstaat er een cultuurverandering binnen de sector, die hard nodig is.

WERKEN ÉN leren binnen de CONSTRUCTION UNIVERSITY

In de Construction University tackelen we meerdere behoeften vanuit de sector en starters. We trekken jong talent aan en slaan daarmee de brug tussen starters en corporaties. We geven deze jonge professionals letterlijk een kijkje in de keuken van meerdere corporaties en/of afdelingen en laten zien welke uitdagingen (zoals Conceptueel Bouwen) er liggen en hoe gaaf de sector is. Met het opleidingsprogramma ontwikkelen ze zich daarnaast op vakinhoudelijke en persoonlijke vaardigheden.

DE KRACHT VAN ROULEREN BINNEN CORPORATIES OF AFDELINGEN

Na drie jaar Construction University kunnen we met zekerheid zeggen dat de kracht in het roulerende programma zit. Rouleren binnen corporatie-afdelingen of verschillende corporaties zorgt voor kennisdeling en creëert meer synergie binnen de sector. Maar belangrijker nog: talenten ontdekken waar zij het meest op hun plek zitten en welke richting zij op willen. Het uiteindelijke doel is rouleren binnen een bouwstroom. Dan zal de trainee naast de corporatie ook een jaar werkzaam zijn binnen de gemeente en aannemer. Deze vorm van roulatie is een nog grotere aanjager van de cultuurverandering. Met kennis uit alle drie de sectoren ontstaat er past écht ruimte voor verandering.

MAAK JIJ DE CORPORATIE(SECTOR) KLAAR VOOR DE TRANSITIE?

Starten binnen de Construction University Woningcorporatie betekent dat jij dé persoon zal zijn die Conceptueel Bouwen bij de corporatie op de kaart zet. De kartrekker en aanjager van deze transitie. Jij schakelt met verschillende mensen binnen de corporatie: om hen te informeren, inspireren en aan te zetten. Wat vraagt dit van jou? Voortvarendheid, innovatieve denkbeelden en talent om anderen mee te krijgen. Uiteraard geven wij jou de inhoudelijke tools om dit onderwerp eigen te maken. Jij volgt namelijk trainingen zoals ‘het fundament’ Conceptueel Bouwen en het Parcours voor Gevorderden.

Hebben we jou overtuigd? Wellicht start jij binnenkort bij één van de volgende corporaties: Ymere, Rochdale, Parteon, Woonwaarts of de Alliantie Ontwikkeling. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op constructionuniversity.nl of kom met Zaker in contact via zaker@buildingheroes.nl.